Bagel med färskost, avokado och chiliflakes

Bagel med färskost, avokado och chiliflakes serverad på ett vitt och blått fat.

Bagel med färskost, avokado och chiliflakes.

Ingredienser: 6
Steg: 
4
Portioner:
 1

Ingredienser:
Bagel
Creamy Cashew Naturell
Avokado
Svarta och vita sesamfrön
Solroskärnor
Chiliflakes

Gör så här:
1. Dela inledningsvis bageln i två delar.
2. Bred därefter rikligt med Creamy Cashew Naturell på båda delarna av bageln.
3. Skiva därpå avokadon.
4. Toppa med svarta och vita sesamfrön, solroskärnor och chiliflakes.

Bagel

Bageln kommer troligtvis från 1600-talets Centraleuropa. Idag kan du både köpa bagels i butik eller baka egna. Bagels kokas i sötat vatten innan de sedan gräddas i ugnen. Kokningen gör att ytan blir krispig och insidan mjuk och fluffig. Perfekt till frukost, brunch eller som ett mellanmål. Kanske även som en snabb och enkel lunch eller middag. Färskost är ett klassiskt pålägg på just bagels, men du kan fylla dem med i stort sätt vad som helst.

Ifall du bakar egna bagels kan du exempelvis addera lite kanel i degen för extra smak. Du kan även addera smulad rostad lök och hackade soltorkade tomater i degen för en matigare smak och känsla. Bagels går superbra att frysa och kan tinas i ugnen. Om du vill ha en sötare bagel kan du exempelvis toppa med färskost och jordgubbar. Avslutningsvis kan du pensla dina bagels med lite vatten och sedan toppa med vallmofrön, sesamfrön, solrosfrön eller annat favoritfrö.

Creamy Cashew Naturell

Vår växtbaserade färskost med naturell smak, producerad i Alingsås. Helt växtbaserad, gjord på Fairtrade-märkta och ekologiska cashewnötter (från Smiling) samt svenskodlade vita bönor. Fräsch, krämig och dessutom fylld med näringsrik energi! Perfekt på mackor i alla lägen. Funkar dessutom fint att baka med, som exempelvis i cheesecake, men även som frosting på morotskakan eller cupcakes. Går även fint att både koka och frysa. Utan konserveringsmedel, soja och gluten. Producerad i Sverige, naturligt laktosfri och med 4,4 gram protein. Creamy Cashew Naturell är det perfekta pålägget på en bagel!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *