Bagel med färskost, fikon och sesamfrön

Bagel med färskost, fikon och sesamfrön serverad på en vit och blå tallrik.

Bagel med färskost, fikon och sesamfrön.

Ingredienser: 6
Steg: 
5
Portioner:
 1

Ingredienser:
Bagel
Creamy Cashew Naturell
Fikon
Sesamfrön
Äpple
Basilika

Gör så här:
1. Skär inledningsvis bageln itu.
2. Bred därefter rikligt med Creamy Cashew Naturell på båda delarna av bageln.
3. Skiva därpå fikon och lägg på färskosten.
4. Skala äpple och skär tunna strimlor som du lägger på fikonen.
5. Toppa slutligen med sesamfrön och färsk basilika.

Bagel

Bageln tros komma från 1600-talets Centraleuropa. Idag kan du både köpa bagels i butik eller baka egna. Bagels kokas i sötat vatten innan de sedan gräddas i ugnen. Kokningen gör att ytan blir knaprig, men insidan blir mjuk och fluffig. Perfekt till frukost, brunch eller som mellanmål. Kanske även som en snabb och enkel lunch eller middag. Färskost är ett klassiskt pålägg på just bagels, men du kan fylla bagels med i stort sätt vad som helst.

Ifall du bakar egna bagels kan du exempelvis addera lite kanel i degen för extra smak. Du kan även addera smulad rostad lök och hackade soltorkade tomater i degen för en matigare smak och känsla. Bagels går superbra att frysa och kan tinas i ugnen. Om du vill ha en sötare bagel kan du exempelvis toppa med färskost och jordgubbar. Avslutningsvis kan du gärna pensla dina bagels med lite vatten och sedan toppa med vallmofrön, sesamfrön, solrosfrön eller annat favoritfrö.

Creamy Cashew Naturell

Växtbaserad färskost med naturell smak, producerad i Alingsås. Helt växtbaserad, gjord på Fairtrade-märkta och ekologiska cashewnötter (från Smiling) samt svenskodlade vita bönor. Fräsch, krämig och dessutom fylld med näringsrik energi! Perfekt på mackor i alla lägen. Funkar dessutom fint att baka med, som exempelvis i cheesecake, men även som frosting på morotskakan eller cupcakes. Går även fint att både koka och frysa. Utan konserveringsmedel, soja och gluten. Producerad i Sverige, naturligt laktosfri och med 4,4 gram protein. Creamy Cashew Naturell är det perfekta pålägget på en bagel!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *