Bagel med färskost, rädisor och zucchini

Bagel med färskost, rädisor och zucchini i handen på en person. Runtom bageln finns ett tidningspapper.

Bagel med färskost, rädisor och zucchini

Ingredienser: 5
Steg: 
4
Portioner:
 1

Ingredienser:
Bagel
Creamy Cashew Naturell
Rädisor
Zucchini
Chiafrön
Basilika

Gör så här:
1. Dela inledningsvis bageln på mitten.
2. Bred därefter rikligt med Creamy Cashew Naturell på bageln.
3. Skär därpå rädisor i tunna skivor och lägg på färskosten.
4. Hyvla zucchinin tunt och lägg över rädisorna.
5. Toppa slutligen bageln med chiafrön och färsk basilika.

Bagel

Bageln härstammar från 1600-talets Centraleuropa. Idag kan du både köpa bagels i butik eller baka själv. Bagels kokas i sötat vatten innan de sedan gräddas i ugnen. Kokningen gör att ytan blir spröd, men insidan blir mjuk och fluffig. Perfekt till frukost, brunch och mellanmål. Kanske även som en snabb och enkel lunch eller middag. Färskost är ett klassiskt pålägg på just bagels, men du kan fylla bagels med i stort sätt vad som helst.

Ifall du bakar egna bagels kan du exempelvis addera lite kanel i degen. Du kan även addera smulad rostad lök och hackade soltorkade tomater i degen för en matigare smak och känsla. Bagels går utmärkt att frysa och kan enkelt tinas i ugnen. Om du vill ha en sötare bagel kan du exempelvis toppa med färskost och jordgubbar. Avslutningsvis kan du gärna pensla dina bagels med lite vatten och sedan toppa med vallmofrön, sesamfrön eller solrosfrön.

Creamy Cashew Naturell

Växtbaserad färskost i en naturell smak, producerad i Alingsås. Helt växtbaserad, gjord på Fairtrade-märkta och ekologiska cashewnötter (från Smiling) och svenskodlade vita bönor. Fräsch, krämig och dessutom fylld med näringsrik energi. Perfekt på mackor i alla lägen. Funkar dessutom fint att baka med, som exempelvis i cheesecake, men även som frosting på morotskakan. Går även fint att koka och frysa. Utan konserveringsmedel, soja och gluten. Producerad i Sverige, naturligt laktosfri och med 4,4 gram protein. Creamy Cashew Naturell är det perfekta pålägget på en bagel!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *