Bagel med örtig färskost, tomat och basilika

Bagel med örtig färskost, tomat och basilika i handen på en kvinna. Runtom bageln finns tidningspapper. Kvinnan bär en grön t-shirt och blå jeans.

Bagel med örtig färskost, tomat och basilika.

Ingredienser: 5
Steg:
4
Portioner:
1

Ingredienser:
Bagel
Tomat
Basilika
Creamy Cashew Örter
Svarta sesamfrön

Gör så här:

  1. Dela bageln på mitten.
  2. Bred därefter rikligt med Creamy Cashew Örter på båda delarna av bageln.
  3. Hacka därpå tomat i mindre bitar och lägg ovanpå färskosten.
  4. Toppa med färsk basilika och svarta sesamfrön.

Bagel

Bageln kommer från början från 1600-talets Centraleuropa. Idag kan du både köpa bagels i butik eller laga själv. Bagels kokas faktiskt i sötat vatten innan de gräddas i ugnen. Kokningen gör att ytan blir frasig, men insidan blir mjuk och fluffig. Perfekt till frukost, brunch och mellanmål. Kanske även som en snabb och enkel middag. Färskost är ett klassiskt pålägg på just bagels. Du kan fylla bagels med i stort sätt vad som helst. Ifall du bakar egna bagels kan du exempelvis addera en uns kanel i degen. Du kan även addera smulad rostad lök och hackade soltorkade tomater i degen för en matigare smak och känsla. Bagels går utmärkt att frysa och kan tinas i ugnen. Om du vill ha en sötare bagel kan du exempelvis toppa med färskost och jordgubbar. Avslutningsvis kan du gärna pensla dina bagels med lite vatten och toppa sedan med vallmofrön, sesamfrön eller solrosfrön.

Creamy Cashew Örter

Creamy Cashew Örter är en krämig färskost med smak av örter. Helt växtbaserad, gjord på Fairtrade-märkta och ekologiska cashewnötter (från Smiling) och svenskodlade vita bönor. Helt fri från konserveringsmedel, soja och gluten. Fräsch, krämig och dessutom full med näringsrik energi. Den milda och örtiga smaken brukar gå hem hos både stora och små. Passar perfekt på ostbrickan, men också på pepparkakan. Du kan även använda den på pizza bianco och i matlagning. Creamy Cashew Örter är dessutom perfekt att matcha med tomat, som i bagelreceptet ovan. Både frys- och värmbar. Svenskproducerad från Alingsås och både naturligt laktosfri och med 4,5 gram protein.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *