Enkel ärtburgare med växtbaserad färskost

Ärtburgare med växtbaserad färskost med smak av Paprika & Chili från HUJ. Burgaren innehåller spenat, tomar och rödlök och står på en skärbräda i trä. I bakgrunden syns en burk Creamy Cashew Paprika & Chili samt en kopp med färska kryddor.

Enkel ärtburgare med växtbaserad färskost.

Enkel ärtburgare med växtbaserad färskost

Ingredienser: 7 st
Steg:
4

Ingredienser:
Burgarbröd (vi använde oss av Potato Burger Buns från Korvbrödsbagarn)
Bärta Burgare Umami
Babyspenat
Creamy Cashew Paprika & Chili
Tomat
Gurka
Rödlök

Gör så här:
1. Stek Bärta Burgare Umami enligt instruktionerna på förpackningen.
2. Lägg babyspenat i botten av burgarbrödet.
3. Lägg burgaren på babyspenaten och bred på rikligt med Creamy Cashew Paprika & Chili.
4. Skiva tomat och rödlök och lägg sedan på burgaren. Toppa burgaren med andra halvan av burgarbrödet.

Burgare passar alltid

Vi har gjort en jätteenkel men supergod ärtburgare med växtbaserad färskost som vi såklart vill dela med oss av! Vi har testat Bärtas Burgare Umami och blev så imponerade! Bra textur och tuggmotstånd, god smak och självklart är den både helt växtbaserad och svenskproducerad!

Går det ens att tröttna på burgare? Vi tror inte det, därför att burgare passar lika bra till grillkvällen som till vardagsmiddagen – det handlar bara om att variera innehållet och nivån! Dessutom är burgare något som passar de allra flesta, stora som små, vegan som flexitarian. I det här receptet har vi testat Bärtas Burgare Umami, men idag finns det hur många växtbaserade alternativ som helst.

Imponera på middagsgästerna

Om du vill imponera på dina middagsgäster (och kanske inbitna köttätare) är burgare ett bra alternativ, specifikt denna enkla ärtburgare med växtbaserad färskost. Eftersom det idag finns så många goda växtbaserade alternativ är det enkelt att få både den matkräsna och vegoskeptiska att mjukna när det bjuds på vegoburgare.

Burgare på svenska gula ärtor

Burgarna i detta recept är ett resultat av svenska fermenterade gula ärtor. Kryddningen gör burgaren till en umamibomb och liknar ingenting du testat förut, men på ett positivt sätt såklart! Om du ändå känner dig skeptisk till ärtburgare finns det andra bra vegoalternativ, så som bönburgare eller portabellosvamp. Att skippa köttet i burgaren gör den däremot inte sämre, utan snarare mer mångsidig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *