Falafelrulle med sting

Falafelrulle med sallad, tomat, picklad rödlök, falafel och Creamy Cashew Paprika & Chili. Rullen ligger på en tallrik och i bakgrunden syns en orange burk med Creamy Cashew Paprika & Chili samt en ljusrosa blomkruka.

Falafelrulle med sting av Marcus Frank/Koststudion
Foto: Marcus Frank

Ingredienser: 6
Steg: 
4
Antal portioner:
 1

Ingredienser
Stort tortillabröd
Salladsblad
Creamy Cashew Paprika & Chili
Tomater
Picklad rödlök
Falafel
Olja

Gör så här:
1. Stek inledningsvis falafeln i lite olja.
2. Dela därefter tomaterna.
3. Ta därpå ett stort tortillabröd och bred på ett ordentligt lager med Creamy Cashew Paprika & Chili.
4. Toppa avslutningsvis med ett par salladsblad, tomater, picklad rödlök och den stekta falafeln.

Falafelrulle

För att tillaga en falafelrulle snabbt är det enklast att köpa färdig färsk eller fryst falafel. I detta recept används även picklad rödlök, som du enkelt kan laga själv, men som går snabbast att köpa färdig i matbutiken. Falafelrulle är perfekt till både lunch och middag, eller när du ska på utflykt. Ifall du dessutom vill slippa att laga en egen sås kan du enkelt köpa Creamy Cashew Paprika & Chili för en krämig och lite het sås till falafelrullen.

Ifall du inte har tortillabröd hemma kan du även använda libabröd. Du kan självklart även byta ut grönsakerna mot sådana du har hemma eller till dina egna favoritgrönsaker.

Recept av Marcus Frank/Koststudion.

Det här receptet på falafelrulle med sting är skapat av Marcus Frank som har Instagram-kontot Koststudion. Marcus filosofi är att mat ska få vara mat och han brinner för att försöka minska rädslorna kring olika livsmedel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *