Färskostfyllda champinjoner av Andrea Hansson.
Foto: Andrea Hansson.
Ingredienser: 7
Steg: 6
Portioner: 2
Ingredienser:
6 medelstora champinjoner
Växtbaserat smör
1 msk hackad gräslök
0,75 paket Creamy Cashew Vitlök
1 msk riven vegansk parmesan
1 krm salt
Peppar
Gör så här:
1. Sätt först på ugnen på 225 grader.
2. Ta därefter bort stjälkarna från champinjonerna och hacka stjälkarna fint.
3. Stek stjälkarna och gräslöken i växtbaserat smör tills svampen är mjuk.
4. Blanda därpå i Creamy Cashew Vitlök, parmesan, salt och peppar.
5. Fyll svamparna med färskostblandningen och grädda i ca 12 minuter.
6. Toppa med hackad gräslök och servera dina färskostfyllda champinjoner direkt eller ät dem kalla efter ett tag.
Färskostfyllning
Ifall du skulle få färskostfyllning över efter att du fyllt champinjonerna kan du enkelt använda resterna till annan mat. Andrea tipsar om att använda resterna som topping på mackan. Du kan även använda fyllningen som tillbehör till bakad potatis, som fyllning i crêpes eller som ett krämigt tillbehör på snacksbrickan. Du kan även använda fyllningen som topping på en råraka, laga en krämig pasta och göra goda snittar.
Alternativ till champinjoner
Om champinjoner inte är någon favorit finns det andra grönsaker du enkelt kan använda. Du kan exempelvis använda tomater, paprikor, aubergine eller zucchini. Välj dina favoritgrönsaker, gärna grönsaker som är i säsong, då det är bra för både miljön och din plånbok. Om du slutligen vill hitta tips på vilka grönsaker som är i säsong kan du kika in på Naturskyddsföreningens hemsida.
Recept av Andrea Hansson
Det här receptet är skapat av Andrea Hansson, som har ett Instagram-konto med fokus på van life. På hennes konto hittar du tips för dig som är intresserad av van life, receptinspiration samt renoveringsknep. På Andreas andra konto, Wonder Vegan, hittar du massor med växtbaserade recept på allt från hummus till syrénsirap.