Frysa våra växtbaserade produkter

En hand som håller i en Creamy Cashew Vitlök framför ett frysfack. En vit katt står under frysfacket. Över katten finns en pratbubbla med texten "Wow, går den att frysa in?"

Visste du att du kan frysa våra växtbaserade produkter? Hinner du inte äta upp våra krämiga och goda produkter innan bäst-före datumet passeras kan du enkelt bara stoppa dem i frysen. Vi berättar hur!

Frysa våra växtbaserade produkter

Har du köpt på dig ett gäng av våra goda och krämiga växtbaserade produkter? Eftersom de inte innehåller konserveringsmedel kanske du upplever att du inte hinner äta upp alla godsaker innan bäst före-datumet har passerat? Inga problem!

Så här gör du

Stoppa in produkterna i frysen. När du vill äta dem tinar du dem i förväg i kylskåpet. På så sätt behåller produkterna både smak och konsistens, precis som innan de låg i frysen!

Minskar matsvinnet

Du minskar även på ditt matsvinn genom att frysa produkterna och äta dem vid senare tillfälle. Bra för dig, för djuren och för naturen! Dessutom är våra produkter svenskproducerade i den lilla påläggsfabriken i Alingsås och innehåller svenska vita bönor. Ytterligare består vår Creamy Cashew av Fairtrade-märkta och ekologiska cashewnötter från Smiling. Både klimatsmart och gott.

Hållbarheten i frys

I dagsläget vet vi inte exakt hur länge våra produkter håller i frysen, men det är något vi håller på att kontrollera i den lilla påläggsfabriken i Alingsås! Du kan hur som helst känna dig lugn med att de håller en kortare tid i frysen, för det har både vi och några av våra trogna HUJ-ätare testat hemma.

Alltid HUJ hemma

Nu när du vet att våra växtbaserade produkter kan frysas och tinas upp på ett bra sätt blir det enkelt för dig att alltid ha ett paket HUJ hemma. Kanske vill du alltid ha en Vegetarisk Pastej till frukostmackan, lite Creamy Cashew till ostbrickan eller använda båda produkterna till goda växtbaserade snittar? Lösningen finns i frysen!

Värma våra växtbaserade produkter

Du vet väl att det även går att värma våra produkter? Vi rekommenderar Creamy Cashew i matlagning! På vår receptsida hittar du alla typer av recept – frukost, lunch, middag och mycket mer! Creamy Cashew Naturell fungerar även super i bakning, till exempelvis cheesecakes, frostings eller muffins.