Hjortroncheesecake

Två glas fyllda med hjortroncheesecake. Bredvid glasen finns en burk Creamy Cashew Naturell. Bredvik glasen finns hjortron och kaksmulor.

Hjortroncheesecake av Nathalie Spjälle/Food by Natta.
Foto: Nathalie Spjälle

Ingredienser: 7
Steg: 6
Portioner: 4

Ingredienser
2 ½ dl  soja-/havregrädde
1 dl strösocker
½ dl vaniljsocker 
saften från ½ citron
250 g Creamy Cashew Naturell
10 st kolakakor
2 dl hjortronsylt

Gör så här
1. Vispa inledningsvis grädden och citronsaften.
2. Ställ i kylskåpet när grädden blivit fluffig.
3. Vispa därefter ihop Creamy Cashew Naturell, strösocker och vaniljsocker.
4. Krossa därpå kolakakorna.
5. Rör ihop grädden med Creamy Cashew Naturell.
6. Varva slutligen cheesecakefyllningen, kex och hjortronsylt i ett glas.

Cheesecake

Krämig hjortroncheesecake är en omtyckt efterrätt som du fixar på ett kick! Det är en perfekt efterrätt att förbereda innan servering, då den kan stå i frysen en längre tid. Det är bara din egen kreativitet som sätter gränserna för din cheesecake. Perfekt till kalas, till efterrätt eller som fika. Creamy Cashew Naturell är verkligen perfekt att använda för att skapa en växtbaserad cheesecake. Cheesecake är en efterrätt som går hem hos de allra flesta.

Recept av Nathalie Spjälle/Food by Natta

Det här receptet är skapat av Nathalie Spjälle som har Instagram-kontot och bloggen Food by Natta. Nathalie älskar att skapa och inspirera med växtbaserade recept. Hon lagar mat både i sitt kök hemma i Jämtland, men även utomhus på sitt stormkök. På Nathalies Instagram hittar du mängder med veganska recept på allt från vegoskagenröra till veganska pastarecept. Kika även in på hennes blogg där du också hittar mängder med vegorecept!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *