HUJ i Draknästet

Framför en röd tegelvägg står en vit kvinna med grön keps och gul tröja. Bredvid kvinnan finns den vita texten "Alice & Drakarna".

Under hösten släpptes avsnittet av Draknästet där grundaren och VD:n för HUJ, Alice Knap, var med. Du hittar avsnittet på SVT Play.

Om Draknästet

Draknästet är baserat på det japanska formatet Dragon’s Den. Formatet dök upp i Sverige 2009 och har därefter gått på tv i olika omgångar. 2021 lanserade SVT formatet igen. Draknästet går ut på att entreprenörer får pitcha sina företagsidéer för diverse investerare, som i sin tur väljer ifall de vill investera i de olika idéerna.

Hur gick det för Alice?

Alice imponerade på drakarna med våra vegetariska pålägg. Tre av fem drakar visade ett intresse för investering, men Alice valde slutligen att tacka nej eftersom de inte var överens om bolagets värdering. Även fast det inte blev något samarbete mellan Alice, HUJ och drakarna är vi väldigt nöjda med att de trodde på företagsidén och ville att vi var med i programmet.

Hur går medverkan till?

Alice fick till en början pitcha sin idé, vad HUJ är och står för, inför drakarna. Drakarna fick slutligen smaka på produkten och därefter ställa sina frågor till Alice. Alice fick sedan drakarnas respons och fick veta vilka som var intresserade av en investering och vilka som inte ville investera. När de inte lyckades komma fram till samma värdering av bolaget valde Alice att tacka nej. Hon hälsar att drakarna ser tuffa ut, men faktiskt var väldigt snälla!

Drakarna

Jacob de Geer

Jacob de Geer är entreprenör och företagare. Han är främst känd för sitt företag Izettle, en modern betalterminal.

Lena Apler

Lena Apler är entreprenör och företagsgrundare. Hon har grundat och är även styrelseordförande för Collector Bank.

Sara Wimmercranz

Sara Wimmercranz är en av grundarna till onlinehandelsföretaget Footway. Hon investerar även i diverse startups.

Shervin Razani

Shervin Razani är multientreprenör med foten i flera företag. Han är bland annat grundare av bemanningsföretaget Jurek.

Jonas Eriksson

Jonas Eriksson är främst känd för att vara internationell fotbollsdomare på elitnivå. Han har dock arbetat med företag inom tv-rättigheter och investerar även i startups.