Julig kladdkaka

Julig kladdkaka av Josefin Krüger/Hos Josefin.
Foto: Josefin Krüger.

Ingredienser: 12
Steg: 5
Portioner: 6-8

Ingredienser
Kladdkaka

50 g ghee/växtbaserat smör/kokosolja
6-8 färska dadlar
6 msk aquafaba (kikärtsspad)
½ dl mandelmjöl
1 dl havremjöl
1-2 msk pepparkakskrydda
2 nypor salt

Frosting
1 dl Creamy Cashew Naturell
1 dl hasselnötskräm
1 msk vatten
1-2 tsk kakao
Flingsalt

Gör så här:
1. Sätt först ugnen på 175 grader.
2. Smält därefter gheet.
3. Mixa därpå dadlar och aquafaba. Tillsätt ghee och resterande ingredienser. Smaka av.
4. Häll därefter upp i en liten springform eller muffinsformar. Sätt därpå in i ugnen 10-12 minuter om du använder springform, 5-8 minuter för muffins. Låt slutligen svalna.
5. Rör ihop ingredienserna till frostingen medan kakan svalnar. Smaka av.
6. Häll slutligen frostingen i en spritspåse. Spritsa efter ett tag ut på kakan/muffinsen. Njut!

Julig kladdkaka

Baka en underbar och julig kladdkaka med pepparkakssmak och härlig chokladfrosting! Kladdkaka med pepparkakskryddor kan inte gå fel. Den här kakan passar perfekt till både adventsfirande och som efterrätt på julbordet. En kladdkaka är favorit hos de flesta i familjen och är därför ett säkert kort. Denna kaka är dessutom enkel att baka! Om du vill lyfta kakan lite extra kan du servera den med lätt vispad växtbaserad grädde och finriven apelsinzest eller lingon och växtbaserad glass. Du kan även justera tiden i ugnen efter tycke och smak på kladdigheten.

Recept av Josefin Krüger/Hos Josefin

Josefin Krüger kommer från Göteborg och har Instagram-kontot Hos Josefin. På Instagram postar Josefin sina egna recept som hon experimenterar fram. På hennes konto kan du hitta recept på allt från röror till saffransplättar. Josefin gör varje vecka ”Veckans röra” där hon ibland använder sig av just HUJ. På hennes Instagram hittar du enkelt inspiration till din matlagning och bakning. Kolla avslutningsvis in Josefins recept på krämig cashewcurry med indisk quinoa och havrechapati som finns på vår receptsida. Smaklig spis!