Kex med växtbaserad färskost och fikon

På bilden syns kex med växtbaserad färskost och fikon. Kexen är serverade på en marmorbricka bredvid en burk Creamy Cashew Naturell. Brickan är i sin tur placerad på en bänkskiva. Detta är ett fint serveringsförslag.

Kex med växtbaserad färskost och fikon.

Ingredienser: 3
Steg: 5

Ingredienser:
Digestivekex eller liknande alternativ
Creamy Cashew Naturell
Färska fikon

Gör så här:
1. Börja med att ta fram en fin serveringsbricka och alla ingredienser.
2. Skär därpå upp fikonen mycket tunt och gör ett hack in till mitten.
3. Bred sedan på ett tjockt lager Creamy Cashew Naturell på kexen.
4. Dekorera därefter kexen med de färska fikonen eller andra frukter.
3. Avsluta med att placera de goda kexen fint på en bricka och servera.

Tips!

Testa gärna att ringla över antingen honung eller agavesirap för lite extra sötma!

Kexbricka

Kex med växtbaserad färskost och fikon är perfekt att bjuda på om du oväntat får fikabesök eller inte har haft tid att baka. Självklart kan du använda andra kex och frukter om du inte har digestivekex eller fikon hemma, detta är enbart ett serveringsförslag. Dekorera kexen med frukt eller bär, placera dem på en fin bricka och servera gärna tillsammans med te eller kaffe. Kexen tar inte många minuter att förbereda, men vi kan lova att det uppskattas och är supergott!

Creamy Cashew Naturell

Creamy Cashew Naturell är vår växtbaserade färskost med naturell smak, vilket gör den perfekt i bakning. Genom att blanda i florsocker, växtbaserat smör och vaniljsocker skapar du snabbt och enkelt en god frosting till muffins. Vill du istället använda den som fyllning i en kaka kan vi tipsa om att addera lite bär, florsocker samt agavesirap, och vips har du en krämig fyllning till kakan! I detta recept har vi använt produkten precis som den är, men det går självklart bra att blanda i valfria kryddor för lite extra smak. Varför inte testa att addera lite kardemumma och agavesirap?

Creamy Cashew baseras på Fairtrade-märkta cashewnötter från Smiling och svenskodlade vita bönor. Vår växtbaserade färskost är helt fri från konserveringsmedel, soja och gluten. Dessutom är den naturligt laktosfri, bra va?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *