Krämig cashew-pizza med trattkantareller och picklad rödlök av Linn Svala/Tjenavegan.
Foto: Linn Svala/Tjenavegan.
Ingredienser: 10
Steg: 7
Ingredienser:
1 rulle färsk vegansk smördeg
100g växtbaserad parmesan
200g Creamy Cashew Naturell
1 dl växtbaserad creme fraiche
100g picklad rödlök
Persilja
Citronsaft
Trattkantareller
Växtbaserat smör
Salt, peppar & vitpeppar
Gör så här:
1. Sätt inledningsvis ugnen på 220 grader.
2. Smörstek därpå trattkantareller och krydda med salt och vitpeppar. Lägg åt sidan under tiden.
3. Ta sedan fram smördegen och lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper.
4. Häll därefter växtbaserad creme fraiche, Creamy Cashew Naturell och växtbaserad
parmesan i en bunke och mixa med en stavmixer. Krydda med salt, peppar och citronsaft.
5. Bred ut ostkrämen i ett jämt lager över hela smördegen.
6. Ställ in i ugnen cirka 12 minuter eller tills pizzan fått en gyllene färg.
7. Toppa avslutningsvis med trattkantareller, picklad rödlök och färsk persilja. Servera!
Krämig cashew-pizza med trattkantareller och picklad rödlök
En vegansk pizza med krämig cashewost, trattkantareller och picklad rödlök kan inte gå fel! I detta recept används en rulle färsk vegansk smördeg, men du kan självklart byta ut smördegen till en vegansk pizzabotten om du föredrar det.
Creamy Cashew passar perfekt som topping på pizza bianco! Till detta recept användes Creamy Cashew Naturell för att låta smakerna från trattkantarellerna och den picklade rödlöken träda fram, men om du vill kan du självklart även testa att toppa din pizza med våra smaksatta växtbaserade färskostar. Du hittar fler pizzarecept med dessa i vår receptbank!
Recept av Linn Svala/Tjenavegan
Detta recept är skapat av Linn Svala som har Instagram-kontot och bloggen Tjena Vegan. Linn tycker att det ska vara enkelt att leva så djurvänligt som möjligt – och vi på HUJ håller självklart med! På Linns Instagram hittar du massor av veganska recept på allt från focaccia till härligt krämig saffranspasta. Passa även på att titta även på hennes blogg där du även hittar fler goda vegorecept att inspireras av!