Krämig cashewcurry med indisk quinoa och havrechapati

Krämig cashewcurry med indisk quinoa och havrechapati serverad i vit djuptallrik. Bredvid skålen finns två burkar med Creamy Cashew, granatäppelkärnor, cashewnötter, banan och koriander.

Krämig cashewcurry med indisk quinoa och havrechapati av Josefin Krüger/Hos Josefin.
Foto: Josefin Krüger.

Ingredienser: 32
Steg: 
16

Ingredienser
Krämig cashewcurry

3 msk kokosolja
2 tsk senapsfrön
2 st gula lökar
2 st vitlöksklyftor
5 st limeblad (kan uteslutas)
1 tsk gurkmeja
20 st kardemummakärnor
4 cm färsk ingefära
2 st röda chilifrukter
2 st Creamy Cashew Paprika & Chili
4 dl kokosgrädde
4 dl vatten
½ tsk salt
2 st tomater
300 g blomkålsbuketter
300 g pumpa
2 förpackningar kikärtor

Indisk quinoa
2 msk kokosolja
1 msk färsk riven ingefära
8 st gröna kardemummakapslar
4 port quinoa

Havrechapati
8 stycken
2 dl vetemjöl
2 dl skrädmjöl
1 tsk salt
2 tsk rapsolja
1 dl havredryck
1/2 dl vatten

Tillbehör
Creamy Cashew Naturell
färsk koriander
cashewnötter
banan

Gör så här:
Havrechapati
1. Blanda inledningsvis ihop alla ingredienserna i en bunke.
2. Börja därefter med 1 dl vatten och tillsätt lite i taget till en smidig lite klibbig deg.
3. Knåda därpå i 5 minuter och låt sedan vila i 10 minuter.
4. Dela degen i 8 bitar.
5. Rulla till bollar som du sedan vänder i mjöl. Kavla ut tunt.
6. Hetta avslutningsvis upp en stekpanna. Stek bröden ca 30 sekunder på vardera sida. Lägg i en handduk tills det är dags att äta.

Krämig cashewcurry
7. Värm inledningsvis en gryta med olja och lägg i senapsfröna. Stek tills de efter ett tag ger ifrån sig ett sisslande ljud.
8. Hacka därpå lök och vitlök. Lägg i grytan tillsammans med curryblad, gurkmeja och kardemummakärnor. Fräs ihop
9. Mixa därefter ingefära, chili, och Creamy Cashew Paprika & Chili. Häll i grytan tillammans med kokosgrädde, vatten och lite salt. Låt puttra ihop.
10. Skär tomater, blomkålsbuketter och pumpa i mindre bitar. Skölj kikärtorna. Tillsätt i grytan.
11. Puttra ihop tills blomkålen och pumpan är mjuk.

Indisk quinoa
12. Värm till en början kokosoljan i en kastrull.
13. Stek därefter ingefära och kardemummakapslar någon minut. Tillsätt quinoan. Stek någon minut till.
14. Häll i vatten enligt anvisningarna på förpackningen.
15. Låt puttra tills vattnet kokat bort och quinoan är klar.
16. Servera avslutningsvis med cashewcurry, havrechapati, Creamy Cashew Naturell, färsk koriander, cashewnötter och banan.

Cashewcurry

Att laga en krämig curry är ett perfekt sätt att använda cashewnötter i maten. När du dessutom använder Creamy Cashew i både curryn och som topping får du i dig extra mycket av den toppenbra cashewnöten. Cashewnötter innehåller protein, fiber, järn, zink, magnesium och fosfor, vilket gör dem till en utmärkt råvara!

Recept av Josefin Krüger/Hos Josefin

Josefin Krüger kommer från Göteborg och har Instagram-kontot Hos Josefin. På Instagram postar Josefin sina egna recept som hon experimenterar fram. På hennes konto kan du hitta recept på allt från surdegsbröd till banankaka.