Krämig cheesecake med kakor, apelsin och växtbaserad färskost av Linn Svala/Tjenavegan.
Foto: Linn Svala.
Ingredienser: 11
Steg: 7
Antal portioner: 2
Ingredienser:
50 g hackad mörk choklad
½ dl växtbaserad grädde
1 paket grovhackade Oreos (154 g)
9 msk bönvatten
1 ½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
200 g Creamy Cashew Naturell
½-1 apelsin (finrivet skal och saft)
3 dl växtbaserad grädde
ev. 10 mini-Oreos till garnering
Gör så här:
Botten och mellanlager
1. Smält ihop chokladen och grädden i en kastrull. Ta därefter kastrullen från värmen och vänd ner den hackade Oreon.
2. Lägg ut på en tallrik och låt svalna. Hacka sedan smulet med kniv. Fördela hälften av smulet i botten på två glas.
3. Vispa bönvattnet, sockret och vaniljsockret ljust och pösigt. Blanda långsamt ner den växtbaserade färskosten Creamy Cashew Naturell samt apelsinsaft och skal efter smak.
4. Vispa därefter grädden i en separat bunke och vänd efter det ner den i sockersmeten.
5. Varva smeten och resten av Oreo-smulet i glasen, knacka till lite i botten så smeten ligger jämnt.
6. Ställ glasen på en bricka/fat och sätt in i frys, minst 3 timmar, men se till att de står rakt så cheesecaken fryser jämnt.
7. Ta slutligen dina cheesecakes ca 10–20 min innan servering och toppa med mini-Oreos om så önskas.
Cheesecake
Krämig cheesecake är en omtyckt efterrätt som du fixar på ett kick! Det är en perfekt efterrätt att förbereda innan servering, då den kan stå i frysen en längre tid. Det är bara din egen kreativitet som sätter gränserna för din cheesecake. Linn Svala, eller Tjenavegan, föreslår i sitt recept att använda Oreos, apelsin och växtbaserad färskost som smaksättning – alltså perfekt för att laga en växtbaserad cheesecake.
Creamy Cashew Naturell
Vår växtbaserade färskost Creamy Cashew Naturell är lika bra på mackan som i matlagning och bakning. Den är perfekt att använda i cheesecakes, men också som topping på rårakorna, i botten på en vit pizza, i en krämig pasta och såklart mycket mer. Om du avslutningsvis behöver inspiration till vad du kan laga med Creamy Cashew Naturell hittar du det på vår receptsida.
Recept av Linn Svala/Tjenavegan
Det här receptet är skapat av Linn Svala som har Instagram-kontot och bloggen Tjenavegan. Linn tycker att det ska vara lätt att leva så djurvänligt som möjligt – och vi på HUJ håller helt med! På Linns Instagram hittar du mängder med veganska recept på allt från vegoskagenröra till veganska pastarecept. Kika även in på hennes blogg där du också hittar mängder med vegorecept!