Krämig pastagratäng med broccoli

Krämig pastagratäng med broccoli serverad i en orange ugnsform. I bakgrunden syns en burk Creamy Cashew Örter bredvid en kruka med färsk basilika.

Krämig pastagratäng med broccoli av Andrea Hansson.
Foto: Andrea Hansson

Ingredienser: 7
Steg: 7
Portioner: 2

Ingredienser
2 portioner pasta
125g broccoli
1 dl havregrädde
1 burk Creamy Cashew Örter
15 blad färsk basilika
1,5 dl riven vegansk ost
100 g körsbärstomater

Gör så här
1. Sätt inledningsvis ugnen på 175 grader.
2. Koka därefter pastan ett par minuter kortare tid än vad som står på paketet.
3. Dela broccolin i mindre bitar och låt koka tillsammans med pastan de sista två minuterna.
4. Dela därpå tomaterna på mitten.
5. Häll grädde och Creamy Cashew Örter i en gryta. Rör tills allt har blandats ordentligt. Tillsätt 1 dl av den rivna osten, basilika och tomat, rör om tills allt är blandat.
6. Häll pastan och broccolin i färskostblandningen och blanda. 
7. Häll avslutningsvis allt i en ugnsform, strö över den sista osten och grädda i 10 minuter.

Pastagratäng

Andrea tipsar om att denna gratäng är perfekt att laga ifall du har överbliven pasta i kylskåpet. Genom att använda pasta som redan är tillagad går det här receptet ännu fortare. Pastagratäng är lättlagat, krämigt och fantastiskt gott. Låt ugnen göra jobbet och njut därefter av en härlig pastagratäng. Kombinationen pasta, färskost och vegansk ost blir dessutom som en härlig mac and cheese. Pastagratäng är en perfekt kylrensare – ta det du har i kylskåpet och använd det i din gratäng. Den här rätten är både en perfekt matlåda och något som går hem hos de flesta i familjen, från minstingen till de äldre.

Recept av Andrea Hansson

Detta recept är skapat av Andrea Hansson, som har ett Instagram-konto med inriktning på van life. På kontot hittar du tips för dig som är intresserad av van life, receptinspiration samt renoveringsknep. På Andreas andra konto, Wonder Vegan, hittar du dessutom flera växtbaserade recept på allt från currygryta till bananbröd.