Krämig vegansk chokladmousse

Krämig vegansk chokladmousse med både vit och mörk choklad i lager. Den goda chokladmoussen är serverad i fina glas och är toppad med både grädde och frystorkade hallon. Baserad på vår växtbaserade färskost Creamy Cashew Naturell. Det är tre glas som står serverade på ett vitt bord med en grå bakgrund.

Krämig vegansk chokladmousse med vit och/eller mörk choklad.
Recept för 2 personer.

I bilderna har vi dock dubblat receptet och gjort en sats med vit choklad samt en sats med mörk choklad.

Ingredienser: 7 (+3 tips på olika smaksättningar)
Steg: 7

Ingredienser:
0,5 dl växtbaserad vispgrädde (exempelvis från Fazer Aito)
2 tsk vaniljsocker
50 g choklad (vit eller mörk)
1 paket (125 g) Creamy Cashew Naturell
0,5 dl vatten
Cirka 1 krm salt
Valfri topping (exempelvis färska bär, vispad grädde, kanderade nötter, kakaonibs eller kokosflingor)

Tips på olika smaksättningar:
1 msk starkt kaffe (valfritt)
ca 1 msk mandarinjuice (valfritt)
1 msk ljus sirap (valfritt)

Gör så här:
1. Börja med att försiktigt smälta chokladen i ett vattenbad. Ta den sedan åt sidan så att den får svalna något.
2. Vispa under tiden ihop växtbaserad grädde, salt och vaniljsocker med en elvisp tills det blir en hyfsat fast smet.
3. I en annan skål, vispa därpå ihop Creamy Cashew Naturell med vatten och kaffe/mandarinjuice/sirap (valfritt).
4. Blanda därefter försiktigt ihop grädden och ostblandningen med en slickepott så att inte luften försvinner.
5. Tillsätt sedan den smälta chokladen medan du åter igen försiktigt blandar ihop till en jämn smet.
6. Lägg upp i portionsglas och ställ in i kylen i cirka två timmar tills moussen har stelnat helt.
7. Avsluta med att dekorera med valfri topping (se förslag ovan), servera och njut.

Krämig vegansk chokladmousse med vit och/eller mörk choklad

Denna goda chokladmousse har vi gjort med vår växtbaserade färskost Creamy Cashew Naturell som grund vilket ger en näringsrik och god efterrätt med krämig konsistens samt rund smak. Beroende på vad du föredrar kan du välja att blanda i antingen vit eller mörk choklad. Vi ger även några förslag på toppings och andra spännande smaksättningar. Vad sägs om vit chokladmousse med mandarinsmak eller mörk chokladmousse med kaffesmak? Eller varför inte båda?