Krämig vitlökspasta med soltorkade tomater och champinjoner

Krämig vitlökspasta med soltorkade tomater och champinjoner serverad i vit tallrik. I bakgrunden syns gröna örter och en lila förpackning med Creamy Cashew Vitlök.

Krämig vitlökspasta med soltorkade tomater och champinjoner av Marcus Frank/Mackans kost.
Foto: Marcus Frank.

Ingredienser: 10
Steg:
7
Antal portioner:
1

Ingredienser:
1 burk Creamy Cashew Vitlök
Champinjoner
Olja
Färdigstrimlade soltorkade tomater
1 gul lök
Växtbaserad crème fraîche
Salt
Peppar
Pasta
Färska örter

Gör så här:
Koka först pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Finhacka under tiden den gula löken och skiva champinjonerna. Stek löken i olja innan du tillsätter champinjonerna och stek en stund till. Lägg därefter i de strimlade soltorkade tomaterna. Ta i burken med Creamy Cashew Vitlök och en klick växtbaserad crème fraîche, salta och peppra. Låt sjuda en stund och blanda efter ett tag ihop den krämiga såsen med kokta pastan. Toppa slutligen med lite färska örter.

Pasta

Pasta kan både vara ett riktigt projekt där du tillagar en egen deg från grunden och står i köket riktigt länge, men detta recept är mer åt det enklare hållet där du istället gör en riktigt god pastarätt på riktigt kort tid. Ifall du inte har alla ingredienser hemma kan du givetvis använda det som finns i kylskåpet och skafferiet. Den goda krämigheten får du enkelt som ett resultat av att använda Creamy Cashew Vitlök och valfri växtbaserad crème fraîche.

Creamy Cashew Vitlök

Vår växtbaserade färskost Creamy Cashew Vitlök är en sann favorit. Den är, precis som alla våra produkter, svenskproducerad i vår lilla matfabrik i Alingsås. Den är helt fri från konserveringsmedel, soja och gluten – och dessutom naturligt laktosfri! Perfekt för dig som vill äta mer växtbaserat, men även dig med allergier. Våra färskostar baseras på svenska vita bönor från Öland och Fairtrade-märkta och ekologiska cashewnötter från Smiling.

Recept av Marcus Frank/Mackans kost.

Det här receptet på krämig vitlökspasta är skapat av Marcus Frank som har Instagram-kontot Mackans Kost. Marcus filosofi är att mat ska få vara mat och han brinner för att försöka minska rädslorna kring olika livsmedel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *