Örtig sushi

Örtig sushi med gurka, paprika och avokado. I bakgrunden syns en grön burk Creamy Cashew Örter.

Örtig sushi av Linn Svala/Tjenavegan.
Foto: Linn Svala/Tjenavegan.

Ingredienser: 4
Steg: 4

Ingredienser:
Gurka
Paprika
Avokado
Creamy Cashew Örter

Steg:
1. Hyvla inledningsvis önskad mängd gurka och låt därefter torka på papper.
2. Bred därpå Creamy Cashew Örter på ena hörnet av gurkan.
3. Skär upp valfria grönsaker, vi föreslår paprika och avokado, och placera dessa på färskosten.
4. Rulla avslutningsvis ihop till en rulle.

Örtig sushi

För det första behöver sushi faktiskt inte innehålla lax eller annan fisk. Dessa rullar är helt växtbaserade och kan i stort sätt fyllas med vad som helst. För det andra är en supergod och lite oväntad kombo faktiskt färskost i sushin. Testa, det blir superkrämigt och gott!

Örtig sushi i ett huj är det perfekta tilltugget! Lätt, fräscht och supergott. Om du föredrar lite rivigare sushibitar kan du alltid doppa dem i wasabi när du äter. Wasabi kallas för japansk pepparrot och i Sverige består den oftast av senap och pepparrot som har färgats grön. Äkta wasabi är både dyr och svårodlad, men smaken är ungefär densamma som just senap och pepparrot.

Recept av Linn Svala/Tjenavegan

Detta recept är skapat av Linn Svala som har Instagram-kontot och bloggen Tjena Vegan. Linn tycker att det ska vara enkelt att leva så djurvänligt som möjligt – och vi på HUJ håller självklart med! På Linns Instagram hittar du massor av växtbaserade recept på allt från vitlöksbröd till lyxig potatis. Passa även på att titta även på hennes blogg där du även hittar fler goda vegorecept att inspireras av!

Lämna ett svar