Pannkakstårta med kardemummakryddad färskostkräm.
Ingredienser: 12
Steg: 7
Ingredienser:
Pannkakor
5 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker
2,5 dl växtmjölk (exempelvis mandeldryck från Alpro)
1,5 dl vatten
Mjölkfritt margarin att steka i
Färskostkräm
200 g Creamy Cashew Naturell
1 dl växtbaserad turkisk yoghurt
2 msk agavesirap
1 tsk mortlad kardemumma
Topping
Valfria färska bär
Lönnsirap
Gör så här:
1. Blanda inledningsvis ihop vetemjöl, bakpulver, strösocker och vaniljsocker i en bunke.
2. Vispa därefter ner veganmjölk och vatten.
3. När smeten är klumpfri hettar du upp lite mjölkfritt margarin i en stekpanna och klickar ut små pannkakor med en sked.
4. Stek pannkakorna på ena sidan tills det börjar bubbla på ytan. Vänd och stek tills gyllenbruna.
5. Vispa därpå ihop Creamy Cashew Naturell, yoghurt, agavesirap och kardemumma.
6. Lägg pannkakor och färskostkräm om vartannat.
7. Toppa slutligen med färska bär och lönnsirap och servera!
Amerikanska pannkakor
Amerikanska pannkakor är minipannkakor med ett härligt fluff. De är enkla att laga och piffar upp vilken frukost eller brunch som helst. I detta recept har vi byggt en liten pannkakstårta med tillhörande färskostkräm, men du kan egentligen ha vad som helst på dina amerikanska pannkakor. Ett exempel är färska blåbär, florsocker och lönnsirap. Om du vill kan du även addera lite rivet citronskal i smeten för att pannkakorna ska bli extra fräscha. Mums!
Färskostkräm
Vår Creamy Cashew Naturell är perfekt för att skapa en söt färskostkräm. Vi har använt oss av kardemumma i detta recept, men det finns givetvis andra varianter att laga! Färskost kan exempelvis användas som topping på en kaka, blandat med växtbaserad crème fraiche och agavesirap. Den är också perfekt för att göra en frosting, addera bara florsocker, växtbaserat margarin och vaniljsocker. Det går givetvis också att använda färskost som en fyllning i tårta. Blanda exempelvis hallon, färskost, florsocker och vaniljsocker för en härligt krämig hallonfyllning.