Pasta med fräsch vitvinssås av Andrea Hansson.
Foto: Andrea Hansson.
Ingredienser: 12
Steg: 6
Portioner: 2
Ingredienser:
2 portioner pasta
½ gul lök
1 vitlöksklyfta
1 nypa chiliflakes
½ tärning grönsaksbuljong
½ dl vitt vin
70 g babyspenat
Citronzest från en halv citron
½ burk Creamy Cashew Naturell
1 dl havregrädde
1 msk pumpakärnor
50 g körsbärstomater
Gör så här:
1. Koka pasta enligt instruktioner på paketet.
2. Hacka lök och vitlök och fräs tills löken blivit mjuk.
3. Häll därefter i vin, buljong, pumpakärnor, chiliflakes och spenat. Börja med hälften av spenaten om allt inte får plats till en början. Stek tills spenaten blivit mjuk.
4. Dela därpå tomaterna på mitten och lägg i grytan.
5. Häll slutligen i grädde, Creamy Cashew Naturell och citronzest och låt puttra i ett par minuter. Smaka efter ett tag av med salt och peppar.
6. Blanda avslutningsvis med pastan och servera på en gång.
Vitvinssås
En vitvinssås är en klassiker som fungerar till många tillfällen och i detta fall passar den perfekt till en härlig pasta. En vitvinssås lagar du både till vardagsmiddagen och till festen. Du kan dessutom tillaga den i förväg och sedan värma upp den när du ska äta. Koka gärna den växtbaserade grädden länge, så den får en knäckig smak och nästan är karamelliserad. Ifall du upplever att såsen får ett ”skinn” kan du slänga i lite extra grädde just innan servering. Även om vitvinssås går att köpa färdig är det en sås som är godare att laga själv. Trots att många tycker att vitvinssås passar bäst till fisk och skaldjur tycker vi att den är minst lika god i en pasta, till grönsaker eller till en god vegogratäng.
Recept av Andrea Hansson
Det här receptet är skapat av Andrea Hansson, som har ett Instagram-konto med inriktning på van life. På kontot hittar du tips för dig som är intresserad av van life, receptinspiration samt renoveringsknep. På Andreas andra konto, Wonder Vegan, hittar du dessutom flera växtbaserade recept på allt från cheesecake till chokladkakor.