Pepparkaka med örtig växtbaserad färskost

Pepparkaka med örtig färskost, fikon och fikonmarmelad. Pepparkakorna ligger på vita tallrikar och på en skärbräda i trä.

Örtig växtbaserad färskost på pepparkaka
Foto: Therese Elgquist

Ingredienser: 4
Steg: 3

Ingredienser
Creamy Cashew Örter
Pepparkakor
Fikonmarmelad
Färska fikon

Gör så här:
1. Bred rikligt med HUJ Creamy Cashew Örter på en pepparkaka.
2. Skär därpå upp färska fikon i mindre klyftor.
3. Toppa avslutningsvis pepparkakan med fikonmarmelad eller färska fikon och njut!

Creamy Cashew Örter på pepparkaka

Creamy Cashew Örter är den nya klassikern på pepparkakan! Den passar perfekt för dig som gillar ädelost på pepparkakan, men vill äta lite grönare då och då. Använd färdiga eller hembakta pepparkakor och njut. Med vår färskost Creamy Cashew Örter slipper du dessutom allt smul som du ibland stöter på när du äter pepparkakor med ädelost. Om du bakar egna pepparkakor kan du skapa pepparkakor i form av sticks, som du enkelt kan dippa direkt i färskostburken. Ett ytterligare tips är att baka mjuk pepparkaka, skära den i snittar och sedan toppa med Creamy Cashew Örter, en skiva päron och agavesirap. Perfekt till glöggminglet!

Creamy Cashew Örter

Creamy Cashew Örter är ett krämigt spread med smak av örter. Helt växtbaserad, gjord på Fairtrade-märkta och ekologiska cashewnötter (från Smiling) och svenskodlade vita bönor. Fri från konserveringsmedel, soja och gluten. Fräsch, krämig och dessutom fylld med näringsrik energi. Den milda och örtiga smaken brukar gå hem hos både stora och små. Passar perfekt på ostbrickan, som bas på pizza bianco och i annan matlagning. Både frys- och kokbar. Svenskproducerad från Alingsås och både naturligt laktosfri och med 4,5 gram protein.

Pepparkakor

Inget är väl mer juligt än just pepparkakor. Kanel, ingefära och kryddnejlika är alla underbart juliga kryddor som sprider en härlig doft hemma. Det äldsta pepparkaksreceptet är från 1490-talet och tillagades till det danska hovet. Trots att receptet troligtvis har förändrats med åren är kärleken till pepparkakor densamma, några hundra år senare. Det är ingen som vet varför pepparkakor heter som de gör, men det finns teorier om att pepparkakor tidigare faktiskt innehöll just svartpeppar.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *