Vegansk pizza med cashewost och skogschampinjoner

Vegansk pizza med cashewost och skogschampinjoner på bakplåtspapper

Mat som snabbt löser dina middagsproblem. Om du använder dig av färdig pizzadeg och färdigpicklad rödlök behöver du nästan inte göra mer än att slänga in pizzan i ugnen.

En vegansk pizza med cashewost och skogschampinjoner kan inte gå fel! Om du är en hejjare på pizza kan du givetvis göra din egen pizzadeg, eller varför inte göra en surdegspizza för att lyxa till det ytterligare?

Självklart kan du variera toppingen på den här pizzan. Creamy Cashew Naturell gör sig så bra på alla typer av pizza bianco, som är ett perfekt alternativ när du känner att du har tröttnat på den klassiska pizzan med tomatbotten (om det ens är möjligt att tröttna på den?).

Om du efter pizzan känner dig sugen på lite efterrätt kan du slå på stort och laga en efterrättspizza! Använd Creamy Cashew Naturell som grund, riv över vit choklad och släng in i ugnen. Toppa den varma pizzan med bär och florsocker, eller freestyla och välj det du tycker är gott!

Antal ingredienser: 7 st
Antal steg: 7 st

1 rödlök
Ättikssprit (12 %)
Socker
1 färdigköpt pizzadeg (eller hembakad, går såklart bra)
Skogschampinjor (ca 10 st)
1 burk Creamy Cashew Naturell
1 klyfta vitlök

Picklad rödlök

  1. Koka upp 1 dl vatten. Tillsätt ½ dl socker och rör tills det löst upp sig. Tillsätt ¼ dl ättika (12 %)
  2. Skiva en röd lök tunt. Lägg ner den i lagen och rör runt. Låt stå i ca 15 minuter minst. Håller i minst en vecka i kylen.

Tips! Om du vill att det ska gå ännu fortare finns det ibland färdigpicklad lök i butik, exempelvis på Ica.

Pizza

  1. Starta ugnen.
  2. Bred på ett paket Creamy Cashew Naturell på en färdigköpt pizzabotten (eller baka en egen, det går såklart bra)
  3. Grädda pizzan i ugnen. Följ instruktion på pizzapaketet. Se till att osten inte blir för gratinerad.
  4. Stek under tiden klyftade skogschampinjorna i rapsolja. Tillsätt en pressad vitlöksklyfta och svartpeppar efter en stund.
  5. När pizzan är klar: toppa med svampen och den picklade rödlöken.