Raw-mums med krämigt chokladtäcke

Raw-mums med krämigt chokladtäcke. Serverat på ett vitt tårtfat och i bakgrunden syns färgglada blommor liggandes på en bänkskiva. Kakorna är täckta med Creamy Cashew Choklad och toppade med kokosflingor.

Raw-mums med krämigt chokladtäcke inspirerade av PlantbasedByThess.
Foto: Felicia Buiten.

Ingredienser: 9
Steg: 11

Ingredienser:
1 dl cashewnötter
0,5-1 dl solrosfrön
1 dl helt bovete
0,5-1 dl kakao
10 dadlar
1 msk kokosolja
ca 1 msk vatten
1 burk Creamy Cashew Choklad
0,5 dl kokosflingor

Gör så här:
1. Börja med att mixa cashewnötter, solrosfrön och bovete till ett grovmalt mjöl.
2. Tillsätt sedan kakao i mixen och gröp under tiden ur alla kärnor från dadlarna.
3. Häll därpå i dadlar, kokosolja samt vatten och mixa tills alla ingredienser blandats.
4. Klä en bakform (ca 10 x 20 cm) med plastfolie och pressa ut degen i ett jämnt lager.
5. Ställ därefter in bakformen i frysen i cirka 1 timme, eller tills degen har stelnat något.
6. Ta sedan ut degen ut frysen och bre på ett tjockt lager av Creamy Cashew Choklad.
7. Avsluta med att strö kokosflingor på toppen, skär kakan i små bitar och servera!

Tips!

Förvara dessa smarriga raw-mums antingen i kylskåp eller i frys. Om du ska bjuda på fika de närmaste dagarna går det bra att förvara dem i kylskåp, men om du vill spara dem till ett senare tillfälle rekommenderar vi att du istället förvarar dem i frysen. De stelnar inte helt i frysen så det räcker att du tar ut dem ur frysen ca 10 minuter innan de ska serveras!

En variant av kärleksmums

Klassiska kärleksmums är en favorit hos många, men tar dock en stund att baka och kräver en del ingredienser. Denna variant, raw-mums med krämigt chokladtäcke, går snabbt att slänga ihop och kräver inte mer än några få ingredienser och en mixer. Ett tips är att skära lite mindre bitar av dessa då de är relativt mättande!

Creamy Cashew Choklad

Precis som alla våra andra växtbaserade färskostar har Creamy Cashew Choklad många användningsområden. Du kan bland annat använda denna goda krämiga chokladspread som pålägg på mackan, som topping på gröten eller varför inte i bakning, precis som i detta recept. Nyttigt och gott!

Lämna ett svar