Sallad med pärlcouscous, betor och cashewost

Sallad med pärlcouscous, betor och cashewost på vit tallrik. En person håller i en gaffel och tar av maten.

En fräsch sallad med pärlcouscous, betor och cashewost. Använd rödbetor, gulbetor eller polkabetor och toppa med vår Creamy Cashew Naturell.

Pärlcouscous är en libanesisk och palestinsk version av den traditionella couscousen. Vi tycker att det är så gott med sallad med pärlcouscous, betor och cashewost.

För att ge pärlcouscousen ytterliggare smak kan man koka den i grönsaksbuljong, men i det här receptet låter vi betorna smaksätta rätten, toppat med lite Creamy Cashew Naturell för krämighet.

Ingredienser: 5 st
Steg: 5 st
Portioner: 2 st

Pärlcouscous
2-3 betor (exempelvis rödbeta, gulbeta eller polkabeta)
1 burk Creamy Cashew Naturell eller Creamy Cashew Vitlök
Rödbetskott eller groddar
Valfria fröer att toppa med

  1. Starta ugnen på 225 grader.
  2. Skala och klyfta betorna.
  3. Lägg betorna på en plåt, blanda med rapsolja och salt och baka i ugnen tills de är mjuka (ca 20-30 minuter).
  4. Koka två portioner pärlcouscous. Följ anvisningar på paketet. Tillsätt en halv grönsaksbuljongtärning i vattnet för mer smak.
  5. Servera couscous och betorna med valfri Creamy Cashew efter tycke och smak. Toppa gärna anrättningen med rödbetsskott, groddar eller rostade fröer.