Snabb pasta med växtbaserad färskost

En vit tallrik med pasta och växtbaserad färskost. I bakgrunden syns en lila burk med Creamy Cashew Vitlök.

Snabb pasta med växtbaserad färskost av Linn Svala/Tjenavegan.
Foto: Linn Svala.

Ingredienser: 7
Steg: 4
Antal portioner: 1

Ingredienser:
350 g spagetti
1 msk salt
2 msk olivolja
1 msk malen svartpeppar
250 g Creamy Cashew Vitlök
1,5 dl vatten från pastan
2 msk växtbaserat smör 

Gör så här:
1. Koka först upp 1,5 liter vatten till pastan. Tillsätt därpå pasta och salt. Koka pastan 2 minuter mindre än anvisning på paketet. 
2. Spara 1,5 dl av kokvattnet.
3. Värm en panna och häll i olivolja och svartpeppar. Tillsätt efter ett tag lite av det sparade kokvattnet.
4. Lägg i pastan i pannan tillsammans med Creamy Cashew Vitlök och smöret. Blanda ihop allt och tillsätt mer av kokvattnet vid behov tills du får en härligt krämig pasta. Servera omedelbart därefter och njut!

Pasta

Pasta är något av det godaste som finns, enligt oss på HUJ. Perfekt vardagsmat som för det första går snabbt och för det andra går att variera i oändlighet. Om du mot förmodan inte gillar spaghetti kan du enkelt byta ut den mot någon annan pastasort såsom bucatini (som spaghetti fast ihålig), canneloni (stora rör som fylls med sås) eller den skruvade caserecce som fångar upp såsen gjord på växtbaserad färskost helt perfekt.

Creamy Cashew Vitlök

Vår växtbaserade färskost Creamy Cashew Vitlök är en riktig favorit. Den är, som alla våra produkter, svenskproducerad i vår lilla matfabrik i Alingsås. Den är fri från konserveringsmedel, soja och gluten – och dessutom naturligt laktosfri! Perfekt för de som vill äta mer växtbaserat, men även för personer som har allergier. Våra färskostar baseras på svenska vita bönor från Öland och Fairtrade-märkta och ekologiska cashewnötter från Smiling.

Recept av Linn Svala/Tjenavegan

Det här receptet är skapat av Linn Svala som har Instagram-kontot och bloggen Tjenavegan. Linn tycker att det ska vara lätt att leva så djurvänligt som möjligt – och vi på HUJ håller helt med! På Linns Instagram hittar du mängder med veganska recept på allt från kanelbullar till härliga pastarecept. Kika även in på hennes blogg där du också hittar mängder med vegorecept!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *