”Steak” salad på veganskt vis

En sallad med sallad, tomat, rödlök, burgare och sås i en blå och grön skål. Bredvid skålen syns en rutig kökshandduk i blått och vitt. Bakgrunden är grå.

Vegansk ”steak” salad

Ingredienser: 11
Steg: 10

Ingredienser:
Valfri sallad i påse
Körsbärstomater
Rödlök
Kokt majskolv
Avokado
Mung Bean Burger från Oh Mungood
Creamy Cashew Örter
Växtbaserad naturell yoghurt
Gräslök
Persilja
Pumpakärnor

Gör så här:
1. Lägg salladen i en stor skål. Skölj innan om den inte redan är sköljd.
2. Dela därefter körsbärstomater i två.
3. Skiva därpå rödlöken.
4. Skiva majskolven på längden.
5. Dela avokadon och tärna den därefter.
6. Lägg sedan körsbärstomater, rödlöken, majskolven och avokadon.
7. Stek Mung Bean Burger. Skiva därpå i tunna skivor och lägg därefter på salladen.
8. Blanda Creamy Cashew Örter med växtbaserad naturell yoghurt till en sås.
9. Toppa därpå såsen med gräslök och persilja, hackad färsk eller torkad.
10. Toppa avslutningsvis salladen med pumpakärnor!

Steak salad

Detta är en supergod och helt växtbaserad ”steak” salad! En animalisk version består förstås av stek, men i detta recept har vi bytt ut steken mot Mung Bean Burger från Oh Mungood. Dessutom består salladen av mumsiga färska grönsaker, en god och krämig sås och såklart ett crunch i form av pumpakärnor. Creamy Cashew är perfekt att göra sås av – blanda bara ut den med växtbaserad naturell yoghurt och vips har du en sås!

Creamy Cashew Örter

Ett växtbaserat pålägg som är gjort på Fairtrade-märkta ekologiska cashewnötter (från Smiling) och svenskodlade vita bönor. Helt fri från konserveringsmedel, soja och gluten. Fräsch, krämig och fylld med näringsrik energi. Den milda och örtiga smaken brukar gå hem hos både stora och små. Passar perfekt både på ostbrickan och på pepparkakan. Du kan även  använda den på pizza bianco och i matlagning. Frys- och värmbar. Svenskproducerad från Alingsås, naturligt laktosfri och innehåller dessutom 4,5 gram protein. 

Lämna ett svar