Surdegsbröd med chokladpålägg, färska bär och kokosflingor

I bilden syns en burk med Creamy Cashew Choklad och en smörkniv i trä. I bakgrunden ligger det rosa locket till burken. Vid sidan av locket syns en vit tallrik med två mackor på. På mackorna finns chokladpålägg, jordgubbar, hallon, kokosflingor och mynta. Bakom tallriken finns en liten porslinsskål med hallon samt en limpa surdegsbröd med en kökshandduk virad runtom. Runtom ligger kokosflingor spridda.

Surdegsbröd med chokladpålägg, färska bär och kokosflingor

Ingredienser: 6
Steg:
3

Ingredienser
Surdegsbröd
Creamy Cashew Choklad
Hallon
Jordgubbar
Kokosflingor
Färsk mynta

Gör så här:
1. Skiva surdegsbrödet och bred rikligt med Creamy Cashew Choklad på brödet.
2. Skiva eventuellt jordgubbarna och hallonen och toppa därefter chokladpålägget med de färska bären.
3. Toppa slutligen din macka med kokosflingor och färsk mynta.

Surdegsbröd

Surdegsbröd kan du både köpa färdigt eller baka själv. Det är givetvis en längre process att baka ett eget bröd, men det är verkligen värt det när du tar ut det färska brödet ur ugnen! Det finns väldigt många guider för hur du skapar en egen surdegsgrund, hur du skapar en fördeg, hur du matar din surdeg och hur du slutligen bakar ditt första bröd. En surdegsgrund går att skapa med endast rågmjöl och vatten, exempelvis. Det finns inget bättre än ett nybakat färskt bröd till frukost som dessutom toppas med Creamy Cashew Choklad.

Creamy Cashew Choklad

Vårt krämiga chokladpålägg Creamy Cashew Choklad är en superhit på mackan! Testa på ett surdegsbröd med färska bär, som i det här receptet. Att ha choklad på mackan kanske känns kontinentalt, men fungerar givetvis även i den svenska vardagen. Självklart finns det även andra sätt att använda vårt chokladpålägg på. Du kan exempelvis använda det som dipp till frukt, äta med sked direkt ur burken eller använda till bakning. Varför inte baka en tårta med chokladlager, vispa den med vatten till en fluffig mousse eller göra en chokladcheesecake?

Lämna ett svar