Tortilla med färskost, pesto och grönsaker av Ingrid Nihlén.
Foto: Ingrid Nihlén.
Ingredienser:
Steg:
Ingredienser:
Tortilla
Creamy Cashew Naturell
Basilikapesto
Kidneybönor
Gurka
Tomat
Paprika
Morot
Gör så här:
1. Skär inledningsvis gurka och paprika i skivor och tomat i klyftor.
2. Hyvla därefter morot med osthyvel.
3. Lägg slutligen bönor, grönsaker, en klick pesto och en rejäl klick Creamy Cashew på tortillabrödet.
Snabb och bra lunch
Det här är en riktig snabblunch som slängs ihop i ett kick. Den innehåller en bra fördelning av kolhydrater, protein och fett samt rikligt med grönsaker. Bönorna och grönsakerna i receptet går fint att byta ut mot de grönsaker och bönor som du har hemma.
Recept av Ingrid Nihlén
Ingrid Nihlén är legitimerad fysioterapeut samt licensierad kostrådgivare via Dietistgrevinnan och har sedan 2007 arbetat med hälsa på olika sätt. Hon har en master inom idrottsmedicin, forskningsmetodik och förbättringsarbete. Inom folkhälsa och näringslära har hon mindre utbildningar på universitetsnivå. Hon har främst arbetat som fysioterapeut men även med övergripande hälsoinsatser, personlig träning och gruppträning.
Tortillabröd
Om du är riktigt ambitiös, och kanske inte är ute efter en snabb lunch, vill vi tipsa om att tillaga egna tortillabröd. Det finns oändligt med recept med både majs och vete. Till traditionella majstortillas behövs en tortillapress, men lagar du vetetortillas klarar du dig utan pressen.