Våfflor med chokladtopping och bär

På en tallrik finns det våfflor med vartannat lager av jordgubbar, chokladpålägg och banan och slutligen en våffla på toppen. En hand som håller i en lönnsirap och häller på våfflorna. Bredvid tallriken finns det en huj chokladburk med en smörkniv av trä.

Krämigt chokladpålägg med våfflor
Recept för 2 personer.

Ingredienser: 4
Steg: 6

Ingredienser:
Färdiga våfflor
Jordgubbar
Banan
Lönnsirap exempelvis från Maple Joe
Valfri topping (exempelvis färska bär, veganskt grädde)

Gör så här:
1. Börja med att lägga fram våfflorna på en tallrik.
2. Skär därefter jordgubbar och bananer i lagom tunna skivor.
3. Ta fram din Creamy Cashew Choklad och bre på den första våfflan.
4. Lägg därefter på den andra våfflan och toppa med jordgubbar.
5. Sedan lägger du på en till god våffla och brer på Creamy Cashew och toppar med banan.
6. Till sist lägger du på den sista våfflan och om så önskas häller du på önskad mängd lönnsirap.

Våfflor med krämigt chokladpålägg

Denna goda kombination kan du exempelvis äta till frukost, mellanmål eller servera till brunchen. Våfflorna har en god frasighet och bara smälter i munnen. Det finns även några förslag på toppings beroende på vad du är sugen på, kanske vegansk grädde eller varför inte en god vegansk glass vid sidan? Mums! Bjud dina vänner på en härlig smakkombination, och för att göra det extra lyxigt kan du pudra över lite florsocker, servera med valfri dryck och njut! Enkelt, lätt och gott.

Vill du göra egna våfflor från grunden så tipsar vi om att sikta ner torrvarorna och sedan röra om med en slickepott till en slät smet, då blir de mumsigt frasiga. Därefter kan du gärna låta smeten svälla en liten stund så blir den luftigare, då bakpulvret behöver sin lilla tid att komma till sin rätt. Sen är det bara att köra igång och börja steka!

Vill du behålla frasigheten i våfflorna, så kan du lägga de på ett galler och servera inom några minuter. Vill du byta ut våfflorna mot pannkakor så går det minst lika bra, eller varför inte servera båda två?


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *