Växtbaserade yoghurtscones med chokladpålägg av Anja Olaug Jelinek/enmatinsta.
Foto: Anja Olaug Jelinek.
Ingredienser: 9
Steg: 8
Ingredienser:
4 dl vetemjöl
½ tsk flingsalt
2 tsk bakpulver
50 g växtbaserat smör
2 dl växtbaserad yoghurt med bakteriekultur
Topping
½ dl havremjölk
Vallmofrön
Sesamfrön
Creamy Cashew Choklad
Gör så här:
1. Sätt inledningsvis ugnen på 250 grader.
2. Blanda därpå alla torra ingredienser.
3. Smula därefter ner smöret och nyp ihop till en sandliknande konsistens.
4. Blanda ner yoghurt och rör tills smeten precis går ihop.
5. Lägg upp deg på ett mjölat bord och dela därpå i två, forma till runda scones.
6. Skär därefter ett kryss i varje längst hela brödet. Pensla med havremjölk och toppa med frön.
7. Grädda ca 20 min, tills de fått färg.
8. Servera avslutningsvis med rikligt av Creamy Cashew Choklad.
Yoghurtscones
Finns det något som passar bättre till helgbrunchen än just scones? Vi tror inte det! Scones går snabbt att baka och känns lyxigt när du tar ut dem gyllenbruna ur ugnen. Traditionellt serveras scones med naturell färskost, så som Creamy Cashew Naturell, och en söt marmelad, men vi tycker att du ska testa dessa scones tillsammans med vårt chokladpålägg Creamy Cashew Choklad!
Recept av Anja Olaug Jelinek/enmatinsta
Anja lagar härligt grön mat på sin Instagram. Hon är dessutom skribent i Göteborgs-Postens helgmagasin Två Dagar, där hon skriver om mat. Kolla in Anjas konto där hon lagar allt från parmigiana di melanzane till rostad tomatpasta.