Vegansk cheesecake

Vegansk cheesecake toppad med physalis

En vegansk cheesecake baserad på vår naturella Creamy Cashew. Cheececaken är smaksatt med citron och jordgubbar, men går såklart att variera både smaksättning och topping.

Denna amerikanska efterrätt i vegansk tappning funkar lika bra en grå måndag som på nyårsmiddagen. Eftersom den ska frysas är den också utmärkt att baka i förväg.

Antal ingredienser: 8 st
Antal steg: 5 st

450 gram Creamy Cashew Naturell
400 ml kokosmjölk (det tjocka lagret)
1,5 dl florsocker
250 gram jordgubbar (frysta går bra)
3 msk citronsaft från färsk citron
15 digistivkex
125 gram växtbaserat margarin
Valfri mängd riven choklad (exempelvis Renée Voltaire)

  1. Mixa kexen till smulor, smält smöret och blanda med kexen. Platta ut i botten i en ugnssäker form med avtagbara kanter, och grädda i ugnen ca 8 minuter på 175 grader.
  2. Mixa jordgubbarna.
  3. I en burk kokosmjölk delar sig lagren, det tjocka lagret med kokosfettet lägger du i en skål och vispar tillsammans med Creamy Cashew Naturell och florsocker.
    Vispa även ner citronsaften och de mixade jordgubbarna.
  4. När botten har svalnat lägger du på Creamy Cashew-smeten. Toppa med ett rikligt lager riven choklad. Ställ i frysen.
  5. När du inte orkar vänta längre plockar du ut den veganska cheesecaken ur frysen och äter.