En vegansk cheesecake baserad på vår naturella Creamy Cashew. Denna veganska cheececake är smaksatt med citron och jordgubbar, men går såklart att variera både smaksättning och topping.
Denna amerikanska efterrätt i vegansk tappning funkar lika bra en grå måndag som på nyårsmiddagen. Eftersom den ska frysas är den också utmärkt att baka i förväg.
Antal ingredienser: 8 st
Antal steg: 5 st
450 gram Creamy Cashew Naturell
400 ml kokosmjölk (det tjocka lagret)
1,5 dl florsocker
250 gram jordgubbar (frysta går bra)
3 msk citronsaft från färsk citron
15 digistivkex
125 gram växtbaserat margarin
Valfri mängd riven choklad (exempelvis Renée Voltaire)
- Mixa kexen till smulor, smält smöret och blanda med kexen. Platta ut i botten i en ugnssäker form med avtagbara kanter, och grädda i ugnen ca 8 minuter på 175 grader.
- Mixa jordgubbarna.
- I en burk kokosmjölk delar sig lagren, det tjocka lagret med kokosfettet lägger du i en skål och vispar tillsammans med Creamy Cashew Naturell och florsocker.
Vispa även ner citronsaften och de mixade jordgubbarna. - När botten har svalnat lägger du på Creamy Cashew-smeten. Toppa med ett rikligt lager riven choklad. Ställ i frysen.
- När du inte orkar vänta längre plockar du ut den veganska cheesecaken ur frysen och äter.