Vegansk kladdkaka med chokladcheesecake

Vegansk kladdkaka med chokladcheesecake serverad på vita fat. Bredvid kladdkakan finns en burk Creamy Cashew Naturell.

Vegansk kladdkaka med chokladcheesecake av Frida Svanberg/Fridas Vegobak.
Foto: Frida Svanberg.

Ingredienser: 16
Steg: 10
Portioner: 8-10

Ingredienser:
Kladdkaka

175 g mjölkfritt margarin
180 g/2 dl strösocker
150 g/2 dl farinsocker
180 g/3 dl vetemjöl
40 g/1 dl kakao
10 g/2 tsk vaniljsocker
3 g/1/2 tsk salt
1 ½ dl växtbaserad matlagningsgrädde

Chokladcheesecake
150 g mörk choklad (54% kakaohalt)
45 g/1/2 dl strösocker
5 g/1 tsk vaniljsocker
1 dl växtbaserad matlagningsgrädde
1 ½ dl växtbaserad vispgrädde
1 förpackning á 125 g Creamy Cashew Naturell

Topping
Färska bär
Hackade nötter

Gör så här:
Kladdkaka
1. Smält inledningsvis margarinet på låg värme i en kastrull och dra av från plattan.
2. Blanda därefter i övriga ingredienser och rör ihop till en smet.
3. Bred därpå ut smeten i en bakplåtpappersklädd springform (22 cm i diameter) och grädda kladdkakan mitt i ugnen i 35-40 minuter.
4. Låt slutligen svalna helt och plocka ut ur formen.

Chokladcheesecake
5. Blanda till en början choklad, strösocker, vaniljsocker och matlagningsgrädden i en kastrull och låt det smälta ihop på låg värme. Det får dock inte börja koka.
6. Vispa under tiden grädden till sin fastaste konsistens med elvisp och vispa därefter i Creamy Cashew Naturell.
7. Blanda chokladkrämen med uppvispet tills du får en jämn cheesecakesmet.
8. Häll därefter smeten i en spritspåse och låt den sätta sig i kylskåpet i 2 timmar.
9. Spritsa därpå på chokladcheesecaken över kladdkakan.
10. Toppa avslutningsvis med färska bär och hackade nötter.

Kladdkaka

En kladdkaka är kanske det bästa fikat som finns. Med det här receptet på kladdkaka med chokladcheesecake får du en drömmig kaka som går hem hos de allra flesta. Om du inte har bakplåtspapper hemma kan du som alternativ använda kokosflingor. Det liknar ströbröd, men blir mycket godare. Det blir supergott!

Frida Svanberg/Fridas Vegobak

En hemsida och ett Instagram-konto med massor av växtbaserade recept, det är vad Frida sysslar med. Frida tycker att det ska vara enkelt och gott att äta växtbaserat. I hennes kanaler hittar du allt från brownies till pepparkakor.