Vegansk pizza med cashewost, granatäpple, grönkål och mandlar

Pizza bianco toppad med cashewost, grönkål, mandlar och granatäpple placerad på ett bakplåtspapper. Pizzan ligger på en skärbräda i trä och en svart sax är placerad bredvid. I bakgrunden finns ett fat med salt, en person med en tallrik och en vas med blommor.

Fixa middagen snabbt genom att använda färdig pizzadeg, de är allt som oftast veganska dessutom! Toppa denna veganska pizza med cashewost med granatäppelkärnor, färska som frysta, grönkål och mandlar. Våra goda Creamy Cashew Vitlök eller Creamy Cashew Naturell är perfekta som bas. Supergott, superenkelt och helt veganskt!

Den här typen av pizza kallas pizza bianco eftersom den inte toppas med någon tomatsås. Istället använder vi vår goda veganska Creamy Cashew Vitlök eller Creamy Cashew Naturell som bas. Den veganska pizzan blir verkligen fräsch och är perfekt när du vill variera dina pizzor.

Denna veganska pizza med cashewost är också jättebra som förrätt och som plockmat vid festliga tillfällen.

Ingredienser: 6 st
Steg: 8 st
Pizzor: 1 st

1 paket färdig pizzadeg
Ca 150 gram granatäpple-kärnor (färska eller tinade)
Ca 200 g färsk grönkål
50 gram flagad mandel
1 paket Creamy Cashew Vitlök eller Creamy Cashew Naturell
Oregano

  1. Starta ugnen. Se tillagningstemperatur på pizzapaketet.
  2. Lägg upp pizzadegen på ett bakplåtspapper. Bred på tomatsåsen.
  3. Ställ in pizzan i ugnen i ca 8-10 minuter.
  4. Massera under tiden grönkål i en skål med valfri olja och salt i ett par minuter.
  5. Ta ut pizzan. Strö över grönkål, mandel och oregano. Klicka till sist ut Creamy Cashew.
  6. Ställ in i ugnen igen i ca 3-6 minuter. Passa så att varken grönkålen eller osten bränns.
  7. Ta ut pizzan och strö över granatäpple-kärnor.
  8. Skär upp pizzan i trekanter och servera.