Vegansk smash burger

I förgrunden syns en senapsgul tallrik med en smash burger på. I bakgrunden syns två burkar med Creamy Cashew och två flaskor öl. Bakom ölen och Creamy Cashew finns blomkrukor.

Smash burger med bönburgare av Oh Mungood.
Foto: Oh Mungood.

Ingredienser: 9
Steg: 6

Ingredienser:
Olja
Gul lök
Mung-bits från Oh Mungood
Veganska hamburgerbröd (vi föreslår Bistro Burger Buns från Korvbrödsbagarn)
Creamy Cashew Vitlök
Creamy Cashew Paprika & Chili
Vegansk cheddarost (vi föreslår Epic Mature Cheddar Flavour från Violife)
Saltgurka
Dijonsenap

Steg:
1. Skiva inledningsvis gul lök och stek sedan i olja. Ta ur löken ur pannan när den är mjuk och genomstekt.
2. Stek därefter Mung-bits i olja. Platta ut dem när de har blivit tillräckligt mjuka.
3. Lägg därpå några skivor av cheddarosten på de tillplattade Mung-bitsen.
4. Stek hamburgerbröden och lägg samtidigt den stekta löken ovanpå osten på burgaren.
5. Bre Creamy Cashew med smak av Vitlök eller Paprika & Chili i botten på hamburgerbrödet.
6. Lägg slutligen burgaren i brödet och bre på dijonsenap och lägg på saltgurka. Ät och njut!

Smash burger

En smash burger görs av färs som är formad som en boll och sedan trycks ut i het panna. Detta görs för att få en stor stekyta som blir krispig och god. Du kan med fördel servera smash burgers med två burgare i ett bröd, en god ost, saltgurka och stekt karamelliserad lök.

Oh Mungood

Oh Mungood är smakfulla nyskapare när det kommer till växtbaserat protein. De håller innehållet enkelt och försöker inte härma kött. Deras produkter smakar gott ändå! I produkterna från Oh Mungood är mungbönan huvudrollsinnehavaren som tillsammans med ekologiska smaksättare blir Mung-burgare, Mung-bits och Mung-färs.

Lämna ett svar