Att göra vegansk smörgåstårta är inte alls svårt. Här är ett förslag med smak av skagen. Den veganska smörgåstårtan ger 6-8 bitar.
En vegansk smörgåstårta med skagen går att göra helt själv, eller att köpa vissa delar färdiga och bara montera ihop tårtan. Du kan exempelvis ”fuska” genom att köpa färdig bröd, färdig vegoskagen och toppa tårtan med saker du redan har hemma. Varför krångla till det?
Vi har valt att göra en vegansk smörgåstårta med smak av skagen eftersom skagen är något av det godaste vi vet. Vi vet också att skagen är något som enkelt veganiseras, och därför har vi skrivit hur vi gör i det här receptet. Hoppas du inspireras och använder denna veganska skagen i fler recept!
Ingredienser: 21 st
Steg: 8 st
Bitar: 6-8 st
Bröd (landgångsbröd eller rund smörgås-tårta-bottnar) till tre lager
2 paket Creamy Cashew Örter
2 paket Vegetarisk Pastej Original
2 paket Creamy Cashew Naturell
Vegoskagen (se recept nedan)
Ett knippe dill
1 dl bostongurka
Ärtskott
Tomater
Citron
Gurka
Rädisor
Dill
Vego-skagen
2 paket Creamy Cashew Naturell
100 g tofu bruten i små bitar (exempelvis Yipin)
½ rödlök skuren i småbitar
2-3 msk tångkaviar (exempelvis Coop)
dill (antingen färsk eller tinad fryst)
½-1 citron (pressad)
ca 1 dl soja- eller havregurt (om du vill ha en lite lösare röra) (exempelvis Planti)
svartpeppar och salt efter smak
- Hacka löken och dillen
- Rör ihop alla ingredienserna
- Smaka av och finjustera kryddningen efter tycke och smak.
Första lagret
Creamy Cashew Örter och hackad dill
Andra lagret
Vegetarisk Pastej Original med bostongurka
Tredje lagret
Vego-skagen (om du inte vill göra egen enligt receptet ovan så går det också bra att köpa färdig vegoskagen, exempelvis Yipin Tofuröra Skagen)
Gör så här
- Montera smörgåstårtan med tre lager
- Klä in hela tårtan med Creamy Cashew Naturell
- Garnering (går att göra helt efter eget huvud, men så här gjorde vi)
- Dekorera med ärtskott på sidorna
- Klicka Vegoskagen i mitten av tårtan och garnera sedan med tomat, citron, gurka, rädisor och dill
Gör gärna steg 1-2 dagen innan servering så blir tårtan extra saftig och krämig.