Vegansk smörgåstårta med skagen

Vegansk smörgåstårta med skagen på bord

Att göra vegansk smörgåstårta är inte alls svårt. Här är ett förslag med smak av skagen. Den veganska smörgåstårtan ger 6-8 bitar.

En vegansk smörgåstårta med skagen går att göra helt själv, eller att köpa vissa delar färdiga och bara montera ihop tårtan. Du kan exempelvis ”fuska” genom att köpa färdig bröd, färdig vegoskagen och toppa tårtan med saker du redan har hemma. Varför krångla till det?

Vi har valt att göra en vegansk smörgåstårta med smak av skagen eftersom skagen är något av det godaste vi vet. Vi vet också att skagen är något som enkelt veganiseras, och därför har vi skrivit hur vi gör i det här receptet. Hoppas du inspireras och använder denna veganska skagen i fler recept!

Ingredienser: 21 st
Steg: 8 st

Bitar: 6-8 st

Bröd (landgångsbröd eller rund smörgås-tårta-bottnar) till tre lager

2 paket Creamy Cashew Örter

2 paket Vegetarisk Pastej Original

2 paket Creamy Cashew Naturell

Vegoskagen (se recept nedan)

Ett knippe dill

1 dl bostongurka

Ärtskott

Tomater

Citron

Gurka

Rädisor

Dill

Vego-skagen

2 paket Creamy Cashew Naturell

100 g tofu bruten i små bitar (exempelvis Yipin)

½ rödlök skuren i småbitar

2-3 msk tångkaviar (exempelvis Coop)

dill (antingen färsk eller tinad fryst)

½-1 citron (pressad)

ca 1 dl soja- eller havregurt (om du vill ha en lite lösare röra) (exempelvis Planti)

svartpeppar och salt efter smak

  1. Hacka löken och dillen
  2. Rör ihop alla ingredienserna
  3. Smaka av och finjustera kryddningen efter tycke och smak.

Första lagret

Creamy Cashew Örter och hackad dill

Andra lagret

Vegetarisk Pastej Original med bostongurka

Tredje lagret

Vego-skagen (om du inte vill göra egen enligt receptet ovan så går det också bra att köpa färdig vegoskagen, exempelvis Yipin Tofuröra Skagen)

Gör så här

  1. Montera smörgåstårtan med tre lager
  2. Klä in hela tårtan med Creamy Cashew Naturell
  3. Garnering (går att göra helt efter eget huvud, men så här gjorde vi)
  4. Dekorera med ärtskott på sidorna
  5. Klicka Vegoskagen i mitten av tårtan och garnera sedan med tomat, citron, gurka, rädisor och dill

Gör gärna steg 1-2 dagen innan servering så blir tårtan extra saftig och krämig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *