Vegansk smörgåstårta

Vegansk smörgåstårta på bord

Här är en klassisk smörgåstårta i vegansk tappning. Här är vårt förslag, men använd gärna din fantasi eftersom du kan byta ut och använda andra ingredienser hur du vill. Receptet baseras på 6-8 bitar.

En vegansk smörgåstårta som passar till påsk, midsommar och andra speciella tillfällen. Eller en vanlig vardag såklart, för smörgåstårta är ju alltid gott!

Även fast det upplevs som att det är svårt att laga smörgåstårta så behöver man faktiskt inte krångla till det. Gör det enkelt för dig och använd ingredienser du tycker är goda. Toppingen kan du hålla enkel eller använda för att släppa lös din kreativa sida.

Antal ingredienser: 17 st
Antal steg: 5 st

Antal bitar: 6-8 st

Bröd (landgångsbröd eller rund smörgås-tårta-bottnar) till tre lager
4 paket Vegetarisk Pastej Smoky
2 paket Creamy Cashew Örter
2 paket Creamy Cashew Naturell
1 dl bostongurka
Ett knippe gräslök
2 paket vegoskivor (exempelvis Astrid och Aporna)
1 dl hackade inlagda rödbetor
2 dl tinade eller färska granatäpplekärnor
Sallad
Gurka,
Picklad rödlök,
Bladpersilja,
Körsbärstomater,
Physalis,
Gräslök
Rädisor

Första lagret

Vegetarisk Pastej Smoky med bostongurka

Andra lagret

Creamy Cashew Örter och hackad gräslök

Tredje lagret

Vegetarisk Pastej Smoky, vegoskivor (exempelvis Astrid och Aporna) och finhackade inlagda rödbetor

  1. Montera smörgåstårtan med tre lager, enligt ovan.
  2. Klä in hela tårtan i Creamy Cashew Naturell.

Garnering

(går att göra helt efter eget huvud, men så här gjorde vi)

  1. Dekorera med skivad gurka längs sidorna
  2. Lägg ett tunt lager granatäpplekärnor ovanpå tårtan
  3. Dekorera sedan med sallad, gurka, picklad rödlök, bladpersilja, granatäpplekärnor, körsbärstomater i blandade färger, hackad gräslök, physalis och tunt skivade rädisor.

Montera gärna lagren dagen innan servering så blir tårtan extra krämig och saftig.