Om du vill ha en riktigt kladdig och smaskig kaka så ska du baka dessa veganska kladdkakemuffins med cashewfrosting. Det blir ungefär 12-15 muffins som kommer att gå åt i ett huj.
Ingredienser: 13 st
Steg: 12 st
Antal muffins: 12-15 st
Veganska muffins
4 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
1 dl kakao
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
2,5 dl rapsolja
3 dl växtmjölk (exempelvis Sproud Original Ärtdryck)
1 msk kaffe
- Starta ugnen på 200 grader.
- Blanda alla torra ingredienser i en skål.
- Tillsätt olja, växtmjölk och kaffe och blanda tills det är en jämn, klumpfri smet.
- Fördela smeten i muffinsformar med hjälp av en matsket, så de är fyllda till lite mer än hälften av formen.
- Sätt in formarna i nedre delen i ugnen i ca 7-10 minuter. De ska fortfarande vara nästan rinniga i mitten när du tar ut dem, då blir de perfekt kladdiga när de sedan har stelnat.
- Låt dem svalna på ett galler. Påbörja under tiden frostingen.
Vegansk cashew-frosting
75 gram mjölkfritt margarin (rumstempererat) (exempelvis Milda Mjölkfritt)
200 gram Creamy Cashew Naturell (rumstempererat)
0,25 dl växtbaserad vispgrädde (rumstempererat) (exempelvis Aito Oat for Whipping)
2 dl florsocker
- Tänk på att det är viktigt att ingredienserna är rumstempererade när de blandas ihop, annars finns det en risk att de skär sig. Det vore riktigt trist!
- Vispa margarinet och Creamy Cashew Naturell med elvisp till en jämn smet.
- Tillsätt grädden och vispa vidare.
- Vänd sedan ner florsockret med en slickepott (vispa ej) tills det blir en jämn smet.
- Spritsa slutligen ut frostingen på de avsvalnade muffinsen. Toppa sedan gärna med hallon.
- Bjud in någon för att fika dina veganska kladdkakemuffins med cashewfrosting – annars kommer du att äta upp alla själv.