Veganska kladdkakemuffins med cashewfrosting

Veganska kladdkakemuffins med cashewfrosting

Om du vill ha en riktigt kladdig och smaskig kaka så ska du baka dessa veganska kladdkakemuffins med cashewfrosting. Det blir ungefär 12-15 muffins som kommer att gå åt i ett huj.

Ingredienser: 13 st
Steg: 12 st

Antal muffins: 12-15 st

Veganska muffins

4 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
1 dl kakao
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
2,5 dl rapsolja
3 dl växtmjölk (exempelvis Sproud Original Ärtdryck)
1 msk kaffe

  1. Starta ugnen på 200 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en skål.
  3. Tillsätt olja, växtmjölk och kaffe och blanda tills det är en jämn, klumpfri smet.
  4. Fördela smeten i muffinsformar med hjälp av en matsket, så de är fyllda till lite mer än hälften av formen.
  5. Sätt in formarna i nedre delen i ugnen i ca 7-10 minuter. De ska fortfarande vara nästan rinniga i mitten när du tar ut dem, då blir de perfekt kladdiga när de sedan har stelnat.
  6. Låt dem svalna på ett galler. Påbörja under tiden frostingen.

Vegansk cashew-frosting

75 gram mjölkfritt margarin (rumstempererat) (exempelvis Milda Mjölkfritt)
200 gram Creamy Cashew Naturell (rumstempererat)
0,25 dl växtbaserad vispgrädde (rumstempererat) (exempelvis Aito Oat for Whipping)
2 dl florsocker

  1. Tänk på att det är viktigt att ingredienserna är rumstempererade när de blandas ihop, annars finns det en risk att de skär sig. Det vore riktigt trist!
  2. Vispa margarinet och Creamy Cashew med elvisp till en jämn smet.
  3. Tillsätt grädden och vispa vidare.
  4. Vänd sedan ner florsockret med en slickepott (vispa ej) tills det blir en jämn smet.
  5. Spritsa slutligen ut frostingen på de avsvalnade muffinsen. Toppa sedan gärna med hallon.
  6. Bjud in någon för att fika dina veganska kladdkakemuffins med cashewfrosting – annars kommer du att äta upp alla själv.