Veganska röror till bakad potatis

Bakpotatis toppad med vegansk röra, gurka, morötter och svarta sesamfrön. I bakgrunden syns en till bakpotatis. Potatisarna är placerade på en träplanka

Här är en middagsklassiker i vegansk tappning som ger dig minimalt med disk och som till stor del lagar sig själv. Skjuts in i ugnen med potatisen – och ja, sötpotatis går också jättebra om man vill variera sig. Under tiden svänger du ihop en eller flera veganska röror och en grönsallad om så önskas.

1-3 bakpotatisar per person är ganska lagom (beroende på hur stora de är) och de veganska rörorna räcker till 2-3 personer per röraBörja med att sticka några hål i bakpotatisarna. Lägg dem sedan på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen på 200 grader. Sätt timern på 30 minuter. Under tiden rör du ihop den eller de veganska rörorna du vill ha. Kolla till potatisarna. Om de har fått färg men inte är klara kan du behöva täcka dem med aluminiumfolie. Ofta blir de klara på 30-60 minuter, men det beror på hur stora de är. Servera bakpotatisen och de veganska rörorna med en grönsallad, gärna toppad med rostade fröer för extra crunch.

Örtig vegansk röra

Ingredienser: 4 st
Steg: 2 st
Antal portioner: 2-3 st per röra

2 paket Creamy Cashew Örter
färsk eller tinad fryst gräslök eller persilja
ca 1 dl soja- eller havregurt
svartpeppar och salt efter smak

  1. Rör ihop alla ingredienserna
  2. Smaka av och finjustera kryddningen efter tycke och smak.

Vegansk vitlöksröra

Ingredienser: 4 st
Steg: 2 st

2 paket Creamy Cashew Vitlök
1 klyfta pressad vitlök (om du vill ha mer smak)
ca 1 dl soja- eller havregurt (om du vill ha en lite lösare röra) (exempelvis Planti)
svartpeppar och salt efter smak

  1. Rör ihop alla ingredienserna
  2. Smaka av och finjustera kryddningen efter tycke och smak.

Vegansk chiliröra

Ingredienser: 5 st
Steg: 2 st

2 paket Creamy Cashew Paprika & Chili
ca 1 dl soja- eller havregurt (om du vill ha en lite lösare röra) (exempelvis Planti)
1-2 msk ajvar relish
1 skvätt tabasco
svartpeppar och salt efter smak

  1. Rör ihop alla ingredienserna
  2. Smaka av och finjustera kryddningen efter tycke och smak

Vegansk curryröra med gröna ärtor

Ingredienser: 8 st
Steg: 3 st

2 paket Creamy Cashew Naturell
2-3 msk gul curry
½ halvt grönt äpple hackat i små bitar
1 dl kokta gröna ärtor
2 msk bostongurka eller hackad smörgåsgurka
ca 1 dl soja- eller havregurt (om du vill ha en lite lösare röra) (exempelvis Planti)
1 skvätt citronjuice
näringsjäst, svartpeppar och salt efter smak

  1. Koka upp 3 dl lättsaltat vatten. Häll i ärtorna. Låt koka upp igen. Fyll på kastrullen med 5 dl kallt vatten. Låt stå 5 minuter. Häll av i durkslag.
  2. Hacka under tiden äpplet
  3. Blanda ärtorna och äpplet med de övriga ingredienserna. Smaka av och finjustera kryddningen efter tycke och smak.

Vego-skagen

Ingredienser: 8 st
Steg: 3 st

2 paket Creamy Cashew Naturell
100 g tofu bruten i små bitar
½ rödlök skuren i småbitar
2-3 msk tångrom
dill (antingen färsk eller tinad fryst)
½-1 citron (pressad)
ca 1 dl soja- eller havregurt (om du vill ha en lite lösare röra) (exempelvis Planti)
svartpeppar och salt efter smak

  1. Hacka löken och dillen
  2. Rör ihop alla ingredienserna
  3. Smaka av och finjustera kryddningen efter tycke och smak.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *