Veganska sötpotatisrårakor av Cecilia Folkesson.
Foto: Cecilia Folkesson.
Ingredienser: 7 + eventuella toppings
Steg: 5
Portioner: ca 2
Ingredienser:
2 dl riven sötpotatis
2 dl riven mjölig potatis
1 msk potatismjöl
½ tsk salt
Svartpeppar efter smak
Chiliflakes efter smak
Olja att steka i (gärna neutral kokosolja eftersom den tål höga temperaturer utan att ge någon smak)
Topping:
Svarta bönor
Picklad rödlök
Hackad tomat
Majs
Creamy Cashew Vitlök
Mosad avokado
Chili
Färsk koriander
Gör så här:
1. Riv inledningsvis sötpotatis och potatis grovt.
2. Blanda ihop i en skål tillsammans med potatismjöl och kryddor.
3. Låt därefter stå i cirka 20 minuter.
4. Krama ur lite av vätskan och forma små runda, ganska platta rårakor och stek i olja tills de fått fin färg och potatisen mjuknat.
5. Lägg därpå upp på plåt eller fat och toppa med dina favoriter. Förslag på topping hittar du ovan!
Topping till sötpotatisrårakor
I detta recept har Cecilia valt tacoinspirerade toppings. Ifall du äter din taco med andra tillbehör kan du även testa dem på dessa sötpotatisrårakor. Om du är sugen på mer traditionella rårakor har vi även ett recept för det. Där toppas vanliga potatisrårakor med Creamy Cashew Naturell, tångkaviar, rödlök och gräslök.
Andra toppings till rårakor
- Färsk, fryst eller konserverad svamp, valfri kål och citronkräm.
- Kräm baserad på Creamy Cashew Naturell med smak av pepparrot och gräslök.
- Ärtstomp med lök, vitt vin och växtbaserad crème fraiche.
Rårakor är så enkelt och en perfekt rätt att laga när du kylskåpet ekar tomt. Toppa alltså med det du har hemma och du har en rätt färdigt på ett kick.
Recept av Cecilia Folkesson
Det här receptet är utformat av Cecilia Folkesson som har en blogg, Facebook-sida och ett Instagram-konto om naturlig mat & hälsa. Cecilia är kostrådgivare och har en kärlek till ekologisk och naturlig mat. På Cecilias Instagram hittar du massvis med recept på allt från chokladrutor till juice. Titta även in på hennes blogg där du även hittar flera recept!