Vitlöksbaguette med växtbaserad färskost

Plockbricka med växtbaserad färskost, vindruvor, vitlöksbaguette och pizza.

Vitlöksbaguette med växtbaserad färskost av Linn Svala/Tjenavegan.
Foto: Linn Svala.

Ingredienser: 3
Steg: 7

Ingredienser:
2 stora baguetter
125 g Creamy Cashew Vitlök
½ dl hackad persilja

Gör så här:
1. Starta först ugnen på 250°C.
2. Medan ugnen värms upp finhackar du persilja.
3. Dela därefter baguetterna, bre därpå Creamy Cashew Vitlök i och ovanpå baguetten. Toppa slutligen med persilja. 
4. Lägg baguetterna på en plåt eller galler ev. med bakplåtspapper under.
5. Rosta vitlöksbaguetterna tills de fått fin färg och är gyllene, ca 5-10 minuter.
6. Ta ut och skär dem efter ett tag i lagom stora bitar att servera.
7. När baguetterna är skurna serverar du dem varma på plockbrickan! 

Creamy Cashew på plockbricka

Du kan på ett enkelt sätt skapa en vegansk plockbricka genom att inkludera Creamy Cashew i olika smaker. Nedan har du några förslag på hur du kan använda växtbaserad färskost på just din vegoplockbricka med vitlöksbaguette.

-Använd Creamy Cashew på kex eller som fyllning i krustader.

-Dippa gurka, morot och paprika i Creamy Cashew.

-Skär gurkskivor och toppa med Creamy Cashew.

-Stek bröd i växtbaserat smör och toppa med Creamy Cashew och stekt svamp.

-Toppa chips med Creamy Cashew och tångkaviar, rödlök och dill.

-Använd Creamy Cashew som botten och topping på din tångkaviarpizza.

-Mixa Creamy Cashew med gräslök, dill, citron och vitlök för att skapa en egen färskost.

Tips på andra godsaker du kan ha på plockbrickan

Avslutningsvid vill vi ge dig lite några ytterligare förslag för att pimpa din veganska plockbricka ytterligare. Du kan göra precis som Linn och använda kex, vindruvor, dumplings och pizza. Nedan hittar du ännu fler förslag på goda tillbehör till din bricka.

-Vegansk salami

-Vegansk salchicha

-Zucchiniquesadillas

-Falafel

-Yoghurt med smak av mynta

Recept av Linn Svala/Tjenavegan

Det här receptet är utformat av Linn Svala som har Instagram-kontot och även bloggen Tjena Vegan. Linn tycker att det ska vara enkelt att leva så djurvänligt som möjligt – och vi på HUJ instämmer! På Linns Instagram hittar du en uppsjö med veganska recept på allt från lussebullar till krämigt och gott potatismos. Titta även in på hennes blogg där du även hittar flera vegorecept!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *